Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Тема: Поради водіям

Рекомендації водіям, які здійснюють поїздку в зимовий період по дорогам, які пролягають через гірську місцевість.

 

В Українських Карпатах є багато гірських перевалів (Тухольський, Ужоцький, Верецький, Яблунівський, Торунський, Абранський і.т.д.). Проїзд цих перевалів у зимовий період є нелегким завданням навіть для досвідченого водія.  Тому знадобиться кілька важливих порад, які можуть забезпечити водієві спокійну подорож через цю ділянку дороги:

 

Порада 1: Обов’язково мати з собою комплект ланцюгів протиковзання.  Це стосується всіх типів транспортних засобів.

Порада 2: Мати в автомобілі сокиру, з допомогою якої можна нарубати гілок, для підстилку під ведучу вісь авто. У випадку якщо авто забуксувало, такий підстил допоможе виїхати з снігового чи льодового полону.

Порада 3: Мати в автомобілі легку лопату (найкраще підійде саперна лопата), з допомогою якої можна відкопати заблокований в снігу автомобіль.

Порада 4: Мати з собою противовідкатні  упори. Якщо авто попало на підйом де є ділянка дороги покрита льодом. В такому випадку можна нерухомо зафіксувати авто до приїзду допомоги.

Порада 5: Водіям вантажних ТЗ, а також водія автопоїздів при спуску з гірських перевалів використовувати понижену передачу, а при наявності ретардера обов’язково задіяти його.

Порада 6: В разі якщо ви та ваше авто опинилися в сніговому полоні, і на допомогу доведеться чекати довго, а самотужки до найближчого населеного пункту йти далеко, і у вас майже не залишилось пального. Допоможе звичайна свічка, температура горіння якої не дасть вам замерзнути в заблокованому авто. Але не треба забувати про міри безпеки при поводженні з відкритим вогнем.

Порада 7: В жодному разі не здійснювати на засніженій автодорозі маневри обгону, це може спровокувати викид автомобіля з колії і подальшу втрату керування ТЗ.

Порада 8: В жодному разі не здійснювати на засніженій автодорозі маневри обгону, це може спровокувати викид автомобіля з колії і подальшу втрату керування ТЗ.

Порада 8: Якщо під час переїзду сталася непередбачувана ситуація (ДТП, серцевий напад і.т.д. ) і ви самотужки не можете знайти з неї вихід

101 — служба порятунку
 102 — міліція
 103 — швидка допомога

 

25 грудня 2010


1


  Закрити  
  Закрити